عناصر گرمایش الکتریکی جزو پر کاربردترینها در انواع صنایع، اعم از تولید مواد غذایی گرفته تا ساخت پلاستیک و لاستیک و… هستند. از اهمیت بالایی برخوردارند و مسلما اگر بخواهیم المنتها طول عمر بیشتری داشته باشند؛ باید به خوبی از آنها نگهداری شود. چرا که امروزه تقریبا در بیشتر صنایع از عناصر حرارتی استفاده میشود، که شاید جزء چیزهای بیاهمیت به نظر برسد.
اما سهلانگاری در استفاده از آنها و عدم نگهداری، میتواند منجر به تعمیرات و حتی جایگزینیهای پر هزینه شود. حال قرار است، در این پست چند روش برای بیشتر شدن طول عمر هیترهای گرمایشی ذکر کنیم، که مطالعهی آن خالی از لطف نیست.
راههای موثر برای افزایش طول عمر المنتهای حرارتی
- با توجه به خاصیتی که (فلزی) المنتها دارند، لازم است در هنگام ذخیره قطعات پس از حمل و نقل یا هنگام تعمیر، از آلودگی آنها یا صدمه دیدن در هوا جلوگیری شود. مناسبترین محیط برای همه عناصر از جمله: کارتریجها یا ترموکوپلها، یک محل خشک و خنک است. زیرا بیشتر آلیاژهای درگیر با عناصر گرمایشی در معرض زنگزدگی در معرض محیطهای مرطوب و رطوبت سنگین قرار دارند. بدین معنی که با تشکیل اکسید طبیعی که هنگام گرم شدن عنصر رخ میدهد، تداخل دارد.
- عایقبندی مناسب باعث حفظ عملکرد المنتهای حرارتی میشود. بدین معنی که مواد عایق کاربردی در خرید المنت حرارتی که بهعنوان بستر سیمهای گرمایشی مطرحاند و نقش انتقال دهنده حرارتی را بر عهده دارند؛ باید از مقاومت الکتریکی بسیار بالا و انتقال حرارت خوب برخوردار باشند. امروزه بهترین ماده عایق که شرایط بالا را دارد، اکسید منیزیم MgO است.
- هر زمان که هر نوع عنصر حرارتیای نیاز به تعمیر یا بررسی پیدا کرد، باید لوازم را بعد از تعمیر یا تعویض تمیز کنید. چرا که با گذشت زمان رسوباتی روی المنتها انباشته میشود. این رسوبات از انتقال مناسب گرما جلوگیری میکنند. برای جلوگیری از این مشکل باید زمانی را به تمیز کردن المنتهای حرارتی اختصاص دهید و هرگونه رسوبی را که مانع انتقال گرما میشود پاک کنید.
- مانند هر نوع ابزار و تجهیز صنعتی، هیترهای گرمایی از اهمیت ویژهای برخوردارند، که بررسی و آزمایشهای روتین در فواصل منظم بر طول عمر آنها تاثیرگذار است. چرا که همان نگاه چند دقیقهای شما میتواند مانع از آن شود که شما نیاز به خرید مجدد تجهیز مورد نظر خود نمایید، در نتیجه هزینهها و دردسرهای غیرضروری را به دنبال نخواهید داشت.
عوامل موثر بر کاهش طول عمر المنتها
- تغییرات ناگهانی دما: تغییرات ناگهانی دما میتواند باعث ایجاد تنش در المنت و در نتیجه شکستگی آن شود.
- خوردگی: قرار گرفتن المنت در معرض محیطهای خورنده میتواند به تدریج آن را از بین ببرد.
- لرزش و ارتعاش: لرزش و ارتعاش مداوم میتواند باعث شل شدن اتصالات و آسیب دیدن المنت شود.
- بارگذاری بیش از حد: اعمال بارگذاری بیش از حد به المنت، میتواند باعث سوختن آن شود.
با رعایت این نکات، میتوانید طول عمر المنتهای حرارتی را به طور قابل توجهی افزایش داده و از عملکرد بهینه سیستمهای حرارتی خود اطمینان حاصل کنید.
بنابراین اگر میخواهید طول عمر المنتهای گرمایی برقی را به حداکثر برسانید، باید مرتباً عملکرد آنها را بررسی کنید، تا از کارکرد درست آنها اطمینان حاصل نمایید.
حفظ استانداردهای بالای کاری با انجام بازرسی دورهای سادهتر میشود و خطر آسیبدیدگی را به حداقل میرساند. با این حساب آیا انجام بازرسیهای دورهای ارزشش را ندارد؟
نهایتا
هنگام تولید و ذخیرهی عناصر گرمایی باید نکات ایمنی را رعایت کنید، تا از آسیبهای احتمالی جلوگیری شود. پیگیری و نگهداری روزمره به حفظ بهرهوری و همچنین کاهش هزینههای تعمیر و تعویض کمک میکند.
تعمیر و نگهداری از ایجاد آلودگی و سایر موارد جلوگیری میکند. انجام چکهای منظم و تمیزکاری، مانع از بروز مشکلات بعدی میشود و به رفع سریع آنها کمک میکند.
مطالعه مقاله: تفاوت المنت سرامیکی با المنت تسمهای در چیست؟
یک پاسخ
راهنمای خوب و اطلاعات مفید، واقعا هم از وسایل الکتریکی گرمایی باید به درستی نگهداری و استفاده شه چون در صورت عدم نگهداری درست هزینه بر هستن و یا حتی بلااستفاده میشن.