لوگو تهران المنت
Search
Close this search box.
Search

بررسی pt100 سنسور

adminET

| ۱۴۰۱/۰۲/۲۰

0

مقدمه

سنسورهای مختلفی در صنعت وجود دارند که قبلا در مورد یکی از آنها به نام ترموکوپل مطلب قرار دادیم، حال فکر کردیم زمان آن رسیده است که در مورد سنسورهای دمای RTD به خصوص سنسور Pt100 که یک سنسور دمایی بسیار رایج در صنعت است، بنویسیم. در این پست قرار است به بحث در مورد […]

سنسورهای مختلفی در صنعت وجود دارند که قبلا در مورد یکی از آنها به نام ترموکوپل مطلب قرار دادیم، حال فکر کردیم زمان آن رسیده است که در مورد سنسورهای دمای RTD به خصوص سنسور Pt100 که یک سنسور دمایی بسیار رایج در صنعت است، بنویسیم. در این پست قرار است به بحث در مورد بسیاری از چیزهای مفید و کاربردی حسگرهای Pt100 بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

RTD سنسورهای دمایی چیست؟

مقاومت دمایی d etector ها یا RTD ها دسته ای از حسگرها هستند که با تغییر دمای محیطی که وارد می شوند، مقاومت را تغییر می دهند .این تغییر مقاومت متناسب با دما است و با دما تا حدودی خطی تغییر می کند، این بدان معنی است که با افزایش دما، مقاومت RTD نیز افزایش می یابد. بنابراین، اگر بتوانیم مقاومت RTD را اندازه گیری کنیم، می توانیم دما را تعیین کنیم. چرا این هست؟ این کاملاً به دلیل خواص فیزیکی موادی است که RTD از آن ساخته شده است، بستگی دارد.

هر آنچه که باید درباره ی pt100 سنسور دمایی بدانید
درباره ی pt100 سنسور

بنابراین دماسنج مقاومتی نوعی سنسور دما است. از عنصری تشکیل شده است که از مقاومت برای اندازه گیری دما استفاده می کند. نام ‌های رایج دماسنج ‌های مقاومتی عبارتند از RTD مخفف آشکارساز دمای مقاومت، RT،Pt100  یا pt1000، سنسورهای Pt100 را می‌توان به روش‌ های مختلفی محافظت کرد و سنسورهای دما برای دریافت بهترین اندازه ‌گیری فرآیند شما طراحی شده ‌اند. اصل کار سنسور Pt100 این است که برای اندازه گیری دما استفاده می شود. این یکی از انواع حسگرها است که در گروهی به نام آشکارسازهای دمای مقاومتی یا RTD قرار می‌گیرد. در ادامه به شرح این سنسور دمایی میپردازیم.

مشاهده محصولات تهران المنت: خرید ترموکوپل

هر آنچه که باید درباره ی pt100 سنسور دمایی بدانید

سنسورهای Pt100 رایج ترین نوع دما سنج مقاومتی پلاتین هستند. اغلب دماسنج های مقاومتی معمولاً سنسورهای Pt100 نامیده می شوند، حتی اگر در واقعیت از نوع Pt100 نباشند. در واقع Pt اشاره به این دارد که سنسور از پلاتین pt ساخته شده است. ۱۰۰ به این اشاره دارد که سنسور در دمای ۰ درجه سانتیگراد دارای مقاومت ۱۰۰ اهمΩ  است.

اصل کار سنسور دما  PT100

اندازه گیری خروجی از سنسور دمای Pt100 بسیار آسان است. ابزارهای الکترونیکی زیادی در بازار موجود است که سیگنال Pt100 را می پذیرند. لوازم الکترونیکی به گونه ای پیکربندی شده اند که تمام اندازه گیری ها و خطی سازی ها انجام می شود و اندازه گیری دقیق دما در اختیار شما قرار می گیرد. در برخی از کاربردها که طول کابل طولانی است، استفاده از فرستنده دما طبیعی است. این دستگاه ورودی Pt100 را به یک خروجی خطی استاندارد صنعتی ۴-۲۰ میلی آمپر تبدیل می کند که می تواند در فواصل طولانی تر منتقل شود. فرستنده های دما برای نصب در داخل محفظه ترمینال یا روی ریل DIN در دسترس هستند. پارامترهای فرآیند می توانند به ابزار دقیق فرآیند و نیازهای فرستنده دما کمک کنند.

چرا از پلاتین در ساخت این سنسور استفاده می شود؟

اگرچه پلاتین یک فلز گرانبها است و بنابراین بسیار گران قیمت است، اما بیشترین خطی بودن و پایداری را نسبت به سایر مواد می دهد. همچنین در برابر خوردگی و حملات شیمیایی بسیار مقاوم است و در دماهای بالا بسیار پایدار است. علاوه بر استفاده در دماسنج های مقاومتی پلاتین، در برخی از ترموکوپل ها با دمای بالا نیز استفاده می شود. جرم پلاتین مورد استفاده در ساخت عناصر حسگر بسیار کم است، بنابراین هزینه آن به طرز شگفت انگیزی کم است و تنها بخش کوچکی از هزینه کل پروب دمای نهایی را نشان می دهد.

مشاهده محصولات تهران المنت: قیمت ترموکوپل تیپ s

اصل کار سنسور دما  PT100

تفاوت بین ترموکوپل و سنسورهای RTD

برای مقایسه این دو سنسور باید با ویژگی های کلی آنها آشنا شوید که در زیر به برخی موارد مهم اشاره شده است.

  • مشخصه های ترموکوپل
  • می توان از آن برای اندازه گیری دمای بسیار بالاتر استفاده کرد.
  • بسیار قوی و ارزان قیمت است.
  • خود نیرو، نیازی به تحریک خارجی ندارد.
  • خیلی دقیق نیست.
  • به جبران اتصال سرد نیاز دارد.
  • سیم های اکستنشن باید از مواد قابل استفاده برای نوع ترموکوپل باشند و باید به همگونی دما در تمام اتصالات مدار اندازه گیری توجه شود.
  • ناهمگونی در سیم ها ممکن است باعث خطاهای غیرمنتظره شود.
مشخصه های PRTها
  1. نسبت به ترموکوپل ها دقیق، خطی و پایدارتر هستند.
  2. مانند ترموکوپل ها به جبران اتصال سرد نیاز ندارد.
  3. سیم های اکستنشن می توانند سیم های مسی باشند.
  4. شکننده تر و گرانتر از ترموکوپل ها هستند.
  5. به یک جریان تحریک شناخته شده مناسب برای نوع سنسور نیاز دارند.

نتیجه گیری

در این مقاله شما را با سنسور دمای مقاومتی ۱۰۰ Platinum و اصل کار آن خواص فیزیکی آن در سیستم های اندازه گیری و کنترل صنعتی آشنا کردیم. همچنین به مقایسه ترموکوپل با این سنسور دمایی پرداختیم. ویژگی رابطه دما و پلاتین در این سنسورهای Pt100  باعث می شود که این سنسورها برای اکثر مکان هایی که اندازه گیری دما مورد نیاز است قابل اعتماد، دقیق و مقرون به صرفه باشند.

مطالعه مقاله المنت گرد چیست و چه کاربردی در صنایع مختلف دارد؟ در تهران المنت

اگر در مورد  سنسور Pt100 یا به طور کلی در مورد سنسورها سؤالی دارید، یا اطلاعات مفیدی دارید می توانید در قسمت نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

نظر کاربران

تا کنون نظری ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

بررسی مشخصات فنی و کاربردی ترموکوپل تیپ S

بررسی مشخصات فنی و کاربردی ترموکوپل تیپ S

۱۴۰۱/۰۵/۰۴

بررسی pt100 سنسور

۱۴۰۱/۰۲/۲۰

المنت گرد چیست و چه کاربردی در صنایع مختلف دارد؟

المنت گرد چیست و چه کاربردی در صنایع مختلف دارد؟

۱۴۰۰/۱۲/۱۷

فرمول محاسبه توان حرارتی در سایت تهران المنت

فرمول محاسبه توان حرارتی

۱۴۰۰/۱۱/۲۵

بررسی المنت آبگرمکن

بررسی المنت آبگرمکن

۱۴۰۰/۱۰/۱۸

ساخت المنت با باتری در تهران المنت

ساخت المنت با باتری

۱۴۰۰/۰۹/۲۰